به منظور درک ارزیابی توسعه پایدار و واکاوی روش های آن می بایست ابتدا توسعه پایدار و ارزیابی را به دقت تعریف نمود. توسعه پایدار شکلی از توسعه امروزی است که توان توسعه مداوم شهرها و جوامع شهری نسل آینده را تضمین میکند. ارزیابی به مفهوم سنجش شرایط حاضر یک موضوع در مقایسه به شرایط و حالت ایده آل آن می باشد. ارزیابی توسعه پایدار به دلیل ویژگی های خاص و مفهومی که از توسعه پایدار در نظر است، بسیار مشکل است. نظر به اینکه در یک نظام پویا مانند جامعه بشری مفهوم پویای پایداری به معنای ثبات تعادل در طول زمان است، این مفهوم چیزی نیست که بتون آن را به راحتی اندازه گرفت. چرا که یک کیفیت غیر ثابت است نه یک نقطه ثابت. در راستای ارزیابی تعادل در طول زمان مشکلات فراوانی وجود دارد. از جمله اینکه پیچیدگی نظام های بشری، تعیین معیارهای سنجش پایداری را بسیار مشکل می سازد. افزون بر این تعیین اینکه چه سطحی از فعالیت ها در دراز مدت وافعا پایدارند و آیا شهر در جهت پایداری بیشتر حرکت میکند یا خیر بسیار مشکل است. مشخص است که تغییرات و تحولات در راستای پایداری می بایست بررسی گردند. اما از آنجا که نفس تغییرات بسیار غیر شفاف و دارای تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم ناشناخته است، ارزیابی پایداری و تغییرات در راستای حصول آن یکی از پیچیده ترین موضوعات شهری است. سایتیشن مورد نظر به بررسی ارزیابی پایداری و رویکرد های پیشنهادی برای آن در سطح بین المللی می پردازد.
“Sustainability assessment (SA) is a complex appraisal method. It is conducted for supporting decision-making and policy in a broad environmental, economic and social context, and transcends a purely technical/scientific evaluation” (Sala et al., 2015, p.314). It is also defined as a methodology “that can help decision-makers and policy-makers decide what actions they should take and should not take in an attempt to make society more sustainable” (Devuyst, 2001, p.9). A global survey of urban sustainability rating tools defines it as “a standalone procedure offered publicly to national or international markets” (Crit.com, 2014, p.1). The current urban sustainability assessment rating tools were initiated in 2004 with the introduction of the CEEQUAL (UK), CHINA EcoCITY, China EcoGarden, Enterprise, Green Neighborhood rating tool. Two years later this was followed by CASBEE (Japan) and EnviroDevelopment (Australia) in 2006. The rating systems in different countries are largely based on the earlier building rating systems i.e. BREEAM (Netherland), LEED (Emirates) and Green Star (South Africa). BREEAM Communities, CASBEE-UD, GBI Township, LEED-ND have been globally developed for analysis of Built Environment. India developed its first assessment tool for large-scale township projects by IGBC Green Township rating system in 2010 and another tool in 2015 on GRIHA-LD (Deng and Prasad, 2010) as compared to the building level rating systems which focus only on environmental aspect pertaining to site (Retzlaff, 2008).
ارزیابی پایداری (SA) یک رویه ارزیابی پیچیده است. این کار برای حمایت از تصمیم گیری و سیاست گذاری در زمینه های گسترده اجتماعی، اقتصادی و محیطی انجام می شود و بسیار فراتر از یک ارزیابی کاملا فنی/ علمی می باشد. همچنین ارزیابی پایداری را میتوان به عنوان یک متدولوژی تعریف نمود که به تصمیم گیرندگان و سیاست گذاران کمک مینماید تا در ارتباط با باید ها و نباید های عملیاتی برای حصول پایداری هر چه بیشتر جامعه، تصمیم گیری کنند. یک بررسی جهانی از ابزارهای رتبه بندی پایداری، آن را به عنوان "یک روش مستقل که بصورت عمومی به بازارهای ملی و بین المللی عرضه می شود" تعریف می نماید. ابزارهای ارزیابی پایداری فعلی در سال 2004 با معرفی سکوآل (CEEQUAL) در انلگستان، شهر اکولوژیکی (Eco City) در چین، باغ اکولوژیکی (Eco Garden) در چین، اقدام (Enterprise) و همسایگی سبز (Green Neighborhood) آغاز گردیده اند. دو سال بعد (سال 2006) این امر توسط کاسبی (CASBEE) در ژاپن و توسعه زیست محیطی (Environment Development) در استرالیا دنبال شد. سیستم های رتبه بندی در کشورهای مختلف تا حد زیادی مبتنی بر سیستم های درجه بندی اولیه ساختمان (به عنوان نمونه بریام (BREEAM) هلند، لید (LEED) امارت و ستاره سبز (Green Star) در آفریقا) برای نمایش متن کامل نیاز به خرید این سایتیشن می باشد.برای نمایش متن کامل نیاز به خرید این سایتیشن می باشد.برای نمایش متن کامل نیاز به خرید این سایتیشن می باشد.برای نمایش متن کامل نیاز به خرید این سایتیشن می باشد.برای نمایش متن کامل نیاز به خرید این سایتیشن می باشد.برای نمایش متن کامل نیاز به خرید این سایتیشن می باشد.برای نمایش متن کامل نیاز به خرید این سایتیشن می باشد.برای نمایش متن کامل نیاز به خرید این سایتیشن می باشد.برای نمایش متن کامل نیاز به خرید این سایتیشن می باشد.برای نمایش متن کامل نیاز به خرید این سایتیشن می باشد.برای نمایش متن کامل نیاز به خرید این سایتیشن می باشد.